Ali hoja z bosimi nogami lahko vpliva na učenje črk?

Ali hoja z bosimi nogami lahko vpliva na učenje črk?

Jaz brez oklevanja rečem DA!

🦶 Krepi imunski sistem, noge in telo. Bosonoga hoja je namreč daleč najboljša naravna telovadba za stopala in po naravni poti spodbuja razvoj zdravega, pravilno oblikovanega stopala.

🦶 Naravni tereni nudijo raznolike čutilne izkušnje, ki vzpostavljajo v možganih številne nevronske povezave in posledično se izboljša telesna drža, gibanje in ravnotežje. Pravilno razvito, funkcionalno stopalo je namreč pomembno za dobro mehaniko gibanja celega telesa in varuje pred številnimi težavami gibal v odrasli dobi.

🦶 Otroci, ki so veliko bosi, so bolj gibalno spretni in pri hoji manj gledajo v tla.

🦶 Preverite, ali so na podlagi prisotni ostri predmeti, kot je npr. steklo, preverite kako hladna ali topla/vroča je površina in občasno preverite kako tople so noge med igro.

 

Je dovolj povezano s črkami? Na videz ne, saj ne pišemo s stopali, a trik se skriva pri vzpostavljanju nevronskih povezav, zdravju (da se sploh lahko učimo) in pravilni postavitvi hrbtenice in mišic, ki bodo zelo pomembne pri pisanju.

Dodam lahko še prizemljenost, občutenje, blagodejnost za vranico, masaža akupunkturnih točk na stopalu, ki so povezane z vsemi organi, čutenje …

Boste danes bosi? 

🤗Mateja

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja